Verkeersopstopping Terneuzen door watertank bij Dow (video)

Verkeersopstopping Terneuzen door watertank bij Dow (video)
Verkeersopstopping Terneuzen door watertank bij Dow (video) © Mark Rijk / Omroep Zeeland
Dow-verkeersproblemen-ZNO170302QX
TERNEUZEN - Sloop grote watertank
Op het Dow terrein wordt een oude grote watertank gesloopt. "Daar zijn delen deels van losgeknipt en we hebben gezien dat sommige van deze delen wel heel erg bewegen door de harde wind", zegt Walter van het Hof van Dow. "We hebben daarom uit voorzorg Poort 1 gesloten en een groot deel rond de tank afgezet." Dagelijks gaan er ongeveer tweeduizend auto's door de poort.
Dow

Capaciteit

De meeste mensen die op het terrein van Dow moeten zijn, komen binnen via Poort 1 en Poort 3. Door deze situatie was de capaciteit om op het terrein te komen een stuk minder. Mensen die uit de Westerscheldetunnel kwamen, reden daardoor direct een file in.

— Mark Rijk (@MarkRijk)
">

Thuis werken

Kantoren in de buurt van de watertank zijn ook niet meer bereikbaar door de afzettingen. Een deel van de medewerkers kan daardoor niet naar hun werkplek. Dow heeft aan hen gevraagd om thuis te werken.

Overjarig

De sloop van de watertank is eind januari begonnen. "Het was toch eigenlijk wel het symbool van het terrein in Terneuzen", zegt Van het Hof. "Achter deze watertank zijn twee kleinere nieuwe neergezet en deze is eigenlijk overjarig."
© Dow Benelux