'En dan kom je erachter dat niemand op je product zit te wachten' (video)

'En dan kom je erachter dat niemand op je product zit te wachten' (video)
'En dan kom je erachter dat niemand op je product zit te wachten' (video) © OZ
Kickstart 2

Goed luisteren

VLISSINGEN - Paul van Cadsand van Sleepstart heeft een bed ontwikkelt dat de slaap analyseert en de gebruiker tips geeft om beter te slapen. Het belangrijkste dat hij van Kickstart heeft opgestoken is om goed naar zijn klanten te luisteren. "Jij kunt wel denken dat een bepaald aspect van je product heel belangrijk is, klanten blijken daar toch nog al eens anders over te denken."
Biomedische gegevens
Ook wil hij het bed biomedische gegevens - zoals hartslag en bloeddruk - gaan laten meten, zodat in geval van nood alarm geslagen kan worden. "Ik dacht zelf bijvoorbeeld dat hartslag heel belangrijk was, maar uit mijn marktonderzoek blijkt nu dat vochtverlies en gewicht net zo belangrijk zijn voor afnemers. Kickstart bespaart je tijd en geld en je krijgt een product dat veel marktgerichter is dan je in eerste instantie zelf had bedacht."
Niels Bastian van Festcube
Niels Bastian van Festcube © OZ

Festcube

Niels Bastian doet mee aan Kickstart met zijn bedrijf Festcube en kan het iedere beginnende ondernemer aanraden om mee te doen aan het project. "Als je zomaar out of the blue begint dan zijn er wel heel veel valkuilen waar je in kunt lopen, DOK41 zorgt met hun begeleiding dat je om die valkuilen heen loopt." Festcube is een sociaal platform met app dat festivalbezoekers een completere ervaring wil bieden. "Zodat je aan een festival nog meer voor- en napret beleeft."

Prototype

Bastian en zijn team begonnen aan Kickstart met een app die al bijna helemaal af was. "En dat is eigenlijk helemaal niet handig. Ik weet nu dat je ook met een prototype naar een klant kunt gaan om te testen of er behoefte aan is. Dat scheelt veel ontwikkelen van functies waarvan later blijkt dat een gebruiker er eigenlijk helemaal niet op zit te wachten." 
Nathan Traas van FytekPro
Nathan Traas van FytekPro © OZ

Doelgroep

Nathan Traas van FytekPro probeert zijn applicatie voor het monitoren van sporters die te snel overtraind raken goed in de markt te zetten. "Ik heb dankzij Kickstart de doelgroep van de app veel nauwer gekregen, waardoor het veel makkelijker is om aan de man te brengen."

Kritisch

Traas is zeer lovend over de begeleiding van Kickstart. "Ze zijn heel kritisch en stellen hele goede vragen. Zelf heb je een beetje tunnelvisie over hoe geweldig je product is en dan is het prettig wanneer je mensen om je heen hebt die kunnen zeggen: 'en hoe zit het met dit dan? en dit?'"