'Zeeland moet groter durven denken' (video)

'Zeeland moet groter durven denken' (video)
'Zeeland moet groter durven denken' (video) © OZ
Kickstart

Geen benul

VLISSINGEN - "Vaak hebben ondernemers wel een verkoopbaar idee, maar geen benul hoe ze dat goed in de markt kunnen zetten"vertelt Nanneke Zelle van DOK41. "Dan helpt het als ze daar met andere ondernemers en ervaren coaches over kunnen sparren." Daarom is onlangs het Kickstart project gestart, waarin beginnende ondernemers in drie maanden met wekelijkse sessies hun product klaarstomen voor de markt. 

Startkapitaal

Het hele zakelijke traject komt aan de orde: van het schrijven van een businessplan tot marktonderzoek en het uitwerken van het idee of product. "Aan het einde van de rit weet je of er behoefte is aan je product, heb je klanten uitgebreid gesproken en weet je hoe je startkapitaal moet opbouwen."
Nanneke Zelle van DOK41
Nanneke Zelle van DOK41 © OZ
Zeeland loopt achter
Volgens Zelle loopt Zeeland nog wat achter als het op innovatieve start-ups aankomt. "Je ziet toch dat ze bijvoorbeeld in de Randstad met dat soort dingen verder zijn. We zijn in Zeeland heel goed in proces- en productinnovatie en daar willen we graag meer aandacht voor vragen, ook buiten de provincie. We moeten vooral wat groter durven denken."
Tweede editie
DOK41 heeft de tweede editie van Kickstart al in de steigers staan, die begint op 4 mei. Ondernemers kunnen zich hiervoor inschrijven tot 14 april.