Meisjes die naaktfoto's verspreidden weer thuis (video)

Meisjes die naaktfoto's verspreidden weer thuis (video)
Meisjes die naaktfoto's verspreidden weer thuis (video) © oz
Aanhoudingen Zeeland Exposed D2

Gemanipuleerde naaktfoto's

OOST-SOUBURG - Op de instagram-pagina 'Zeeland_Exposed' stonden onder andere gemanipuleerde foto's waarbij bijvoorbeeld de hoofden van klasgenootjes op naakte lichamen waren geplakt. Ook verschenen er foto's en filmpjes van leeftijdsgenoten met beledigende teksten eronder. 

Vooral in Goes

Volgens politiewoordvoerder Esther Boot speelde de zaak vooral op de middelbare scholen in Goes. De negen aangiftes komen allemaal van jongeren uit Goes en omgeving. Een wijkagent uit Goes laat via twitter weten dat het fotomateriaal dat de meiden ontvingen wel uit alle hoeken van de provincie kwam.  

— Wijkagent Goes Oost (@wa_GoesOost)
">

15 en 16 jaar

Dinsdag zijn een 16-jarig meisje uit Middelburg en een 15-jarig meisje uit Goes opgepakt en donderdagochtend werd ook nog een 16-jarig meisje uit Hulst gearresteerd. De drie zijn na verhoor donderdagmiddag vrijgelaten. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.
Lees ook: Drie meisjes vast voor verspreiden naaktfoto's

Waarschuwing


Een zaak als deze is volgens de politie niet uniek. Incidenten waarbij jongeren naaktfoto's van elkaar verspreiden zouden in Zeeland zelfs wekelijks voorkomen. De politie waarschuwt dan ook dat het absoluut niet verstandig om dat soort foto's van jezelf te laten nemen door iemand of naar anderen te versturen. Op straat in Goes houdt het de gemoederen in ieder geval bezig. 
Aanhoudingen Zeeland Exposed D2 int2