'Als ik De klok van Arnemuiden hoor schiet ik vol' (video)

'Als ik De klok van Arnemuiden hoor schiet ik vol' (video)
'Als ik De klok van Arnemuiden hoor schiet ik vol' (video) © OZ
scenefoto Als de klok van A...
scenefoto Als de klok van A... © OZ
MIDDELBURG - Vissersdrama
Judith de Rijke schreef een vissersdrama over een moeder en haar dochter. Hun levens worden beheerst door een verdronken kind, een dode vader en het pellen van garnalen. Centraal staan de liefde en haat voor de zee die geeft en neemt en de achterblijvers met hun dromen en verlangens.

Vissersfamilie
Theatermaker De Rijke is geboren in Middelburg en komt uit een familie van vissers. Als ze het lied De klok van Arnemuiden hoort, schiet ze vol, zegt ze. "Voor mij is dat lied een drager van emotie vanwege de betekenis ervan in mijn familie". 
voorstelling Zeelndia

Moeder en dochter

De hoofdrollen in de voorstelling worden gespeeld door Ilse en Amaryllis Uitterlinden, als moeder en dochter. In het werkelijke leven zijn zij dat ook. Het is volgens moeder Ilse heel prettig werken met haar dochter, "We kennen elkaar natuurlijk ook door en door". 
Muziektheater
Als de klok van A... is een muziektheatervoorstelling. Twee studenten van conservatorium in Rotterdam nemen de muzikale begeleiding voor hun rekening en spelen ook een rol in de voorstelling. De première is op 16 maart en de voorstelling toert tot en met 29 april door Zeeland.