Zit hier de nieuwe Zeeuwse Robinson tussen? (video)

Zit hier de nieuwe Zeeuwse Robinson tussen? (video)
Zit hier de nieuwe Zeeuwse Robinson tussen? (video) © oz

Zit hier de Zeeuwse Robinson tussen?

Weggestemd

OOST-SOUBURG - Het programma dat op RTL5 wordt uitgezonden is veelbekeken en veelbesproken. Bij de laatste edities mochten zestien min of meer bekende Nederlanders strijden om de titel op een tropisch eiland. Het spel is een combinatie van survival, proeven en zorgen dat je niet door anderen wordt weggestemd.

Zeeuwen

Uit ingezonden filmpjes worden dit jaar honderd potentiële kandidaten geselecteerd: vijftig met de meeste 'likes' voor hun filmpjes, vijftig door een jury die op originaliteit en aantrekkingskracht selecteren. Inmiddels zijn er meer dan 1.450 filmpjes ingestuurd, waarvan ongeveer dertig van Zeeuws makelij.
© oz

Dromen

Voor veel kandidaten, ook de Zeeuwse, is het meedoen aan Expeditie Robinson een langgekoesterde wens. Zo ook voor Patrick Lambregts uit Terneuzen. De 50-jarige eigenaar van een broodjeszaak droomt al sinds de eerste aflevering van deelname. Hij heeft posters en kaartjes laten drukken en zet sociale media in om zoveel mogelijk likes te krijgen.

Nuchterheid

Annemiek Roovers uit Vlissingen wil ook dolgraag meedoen, maar werft wat minder actief stemmen. Ze denkt dat haar Zeeuwse nuchterheid in combinatie met een sterk competitiegevoel ("Dan gaat de knop om!") haar een goed kandidaat voor de expeditie maakt.
© oz

Top 50

Op het ogenblik staat er nog maar één Zeeuw in de top 50 van meest geliefde filmpjes; Debbie Smits uit Tholen. Zij ging zelfs de deuren af in Tholen stad om stemmen te ronselen. Patrick Lambregts komt nog net te kort, maar heeft net als alle andere Zeeuwse kandidaten nog kans om door de jury uitgekozen te worden. Stemmen kan tot maandag 20 maart.