'Wereldregio is voor en van Schouwenaren' (video)

'Wereldregio is voor en van Schouwenaren' (video)
'Wereldregio is voor en van Schouwenaren' (video) © OZ
Wereldregio
ZIERIKZEE - Succes
De krant is vanaf het eerste exemplaar een succes. Hoofdredacteur Aad van der Wouden denkt dat dit vooral te danken is aan het feit dat de redactie 'onafhankelijk en zo eigenwijs mogelijk' te werk gaat. "We zijn voor en van Schouwenaren."
Jubileum
De eerste editie van Wereldregio kwam uit op 17 augustus 2007, dus de krant viert dit jaar ook zijn tienjarig bestaan. "We begonnen net voordat de crisis uitbrak, dat was wel even spannend", herinnert Van der Wouden zich. "Maar we hebben het gered. Sterker nog, we zijn sindsdien alleen maar groter geworden."
Toeristen
Wereldregio heeft een oplage van 16.000, maar in de zomermaanden worden een paar duizend exemplaren extra gedrukt. "Toeristen lezen de krant ook, die willen toch weten wat er speelt in de regio waar ze op vakantie zijn." Op Schouwen-Duivenland wonen ruim 33.000 mensen. "Als iedere krant door twee inwoners gelezen wordt, bereiken we alle Schouwenaren die kunnen lezen", denkt Van der Wouden.
Bezorgklachten
De krant wordt niet bezorgd, maar is gratis af te halen bij tachtig uitgiftepunten verspreid over het eiland. "Dat scheelt een heleboel bezorgklachten", grapt Van der Wouden. Volgens hem leidt het gegeven dat lezers de krant zelf moeten halen tot een grotere leesbereidheid bij de lezer. "Je hebt toch de moeite genomen om de krant mee naar huis te nemen, dan lees je er ook in", redeneert hij.
Vrijdag
Dat de krant op vrijdag verschijnt is ook om het aantal leesminuten te vergroten. "Het is bijna weekend, dan pak je eerder een moment voor jezelf en lees je even Wereldregio."