Dode bij gasexplosie in woning Hansweert (video)

Dode bij gasexplosie in woning Hansweert (video)
Dode bij gasexplosie in woning Hansweert (video) © HV Zeeland
Brand Hansweer 2

Gasexplosie

HANSWEERT - Bij het uitbreken van de brand in de woning aan de Oude Kerkstraat werd een explosie gehoord en alle ramen van de woning waren vernield. Uiteindelijk heeft netwerkbeheerder Enduris het gas in de woning afgesloten.

Erg moeilijk

Dat kon vanwege de felle brand niet in de woning zelf gebeuren, maar in de straat. Die methode duurt wel langer. Mede doordat gas de woning in bleef stromen was het erg moeilijk voor de brandweer om het vuur onder controle te krijgen.

Eerste melding

De eerste melding over de brand kwam om 03.44 uur binnen. De brandweer is uitgerukt met twee blusvoertuigen en een redvoertuig. Pas uren later, rond 08.30 uur, werd het sein brand meester gegeven. De politie onderzoekt de toedracht van het sterfgeval.
Brand Hansweert
Brand Hansweert © HV Zeeland

Volledig in brand

Hoewel het eerste blusvoertuig al snel ter plaatse was, zagen de brandweerlieden dat de woning al volledig in brand stond. Ze zijn meteen begonnen met blussen, maar de woning was al niet meer te redden.

Ontruimd

Omdat het te gevaarlijk was om de woning te betreden zagen ze zich genoodzaakt om te proberen van buitenaf het vuur te blussen. Voor de zekerheid zijn ook de twee aangrenzende woningen ontruimd.

Stoffelijk overschot

Pas nadat het vuur minder hevig was en de brandweer de woning in kon gaan om binnen verder te blussen, vonden de brandweerlieden het stoffelijk overschot. Tot dat moment werd er nog van uitgegaan dat er niemand in het pand aanwezig was op het moment van de explosie. 

Hoofdbewoner

De politie gaat ervan uit dat het slachtoffer de 54-jarige hoofdbewoner is. Maar of dat inderdaad het geval is, moet officieel nog blijken uit onderzoek bij het Maastricht Forensisch Instituut.