Kaarsen en bloemen voor doodgeschoten Oostburger (video)

Kaarsen en bloemen voor doodgeschoten Oostburger (video)
Kaarsen en bloemen voor doodgeschoten Oostburger (video) © OZ
schietpartij Oostburg DAG2

Hoofdverdachte

OOSTBURG - De politie wil het nog niet bevestigen, maar de hoofdverdachte zou een bekende zijn van de politie. Dat melden meerdere mensen uit Oostburg aan Omroep Zeeland. Het zou gaan om een man uit Breskens die eerder is veroordeeld voor twee steekpartijen.

Schietpartij

Om 23.06 uur kwam de eerste melding binnen. Hulpverleners hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, desondanks overleed hij ter plaatse.

Afgezet

De omgeving van het café werd afgezet om de technische recherche de gelegenheid te geven om een sporenonderzoek in te stellen. Dat is halverwege de ochtend afgerond. Toen werd ook het stoffelijk overschot van het slachtoffer afgevoerd. 

Bewaakt

De plek van het misdrijf blijft nog in ieder geval tot en met zondag afgezet met linten en wordt bewaakt door de politie. In de buurt van de plek van het misdrijf zijn inmiddels door nabestaanden van het slachtoffer bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken.
Bloemen en kaarsen voor overleden Oostburger
Bloemen en kaarsen voor overleden Oostburger © OZ
LIVE schietpartij Oostburg Dag2

Politiehonden

Na het sporenonderzoek heeft de politie een buurtonderzoek ingesteld en is bezig met het horen van getuigen. Er zijn twee politiehonden ingezet om de omgeving af te speuren.
Rechercheurs
Er zijn 25 rechercheurs op de zaak gezet.