Vijf verdachten aangehouden voor schietpartij Oostburg (video)

schietpartij-oostburg-dag3-ZNP170305PX
OOSTBURG - Arrestatieteam
Een 20-jarige man uit Zoetermeer werd zaterdag door een arrestatieteam aangehouden in een auto op de Tractaatweg in Axel. Later die middag werd op de Maaidijk in Oostburg een 19-jarige man uit Breskens aangehouden. Zaterdagavond meldde zich een 27-jarige man uit Breskens op het politiebureau in Terneuzen. De drie mannen zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar ze zijn ingesloten. 

Weer twee man

Zondag werd in Etten-Leur rond 15.00 uur door een arrestatieteam een 16-jarige jongen uit Groede aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht. Ongeveer om dezelfde tijd werd in Breskens een 21-jarige man uit deze plaats aangehouden. Hij is naar het cellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. De mannen worden dinsdag 7 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Overleden
Bij de schietpartij in café de Drie Musketiers in Oostburg kwam vrijdagavond een 24-jarige man uit Oostburg om het leven. Hij werd nog gereanimeerd door de hulpdiensten maar overleed ter plekke. Tijdens de zoektocht naar de daders heeft de politie nog twee andere mannen aangehouden. Zij bleken niks met het schietincident te maken te hebben en zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Schietpartij in Oostburg
Schietpartij in Oostburg © HV Zeeland
Onderzoek
De politie is nog volop bezig om getuigen te horen en met het sporenonderzoek. De plaats van het incident is ook zondag nog afgesloten voor sporenonderzoek. Zondag wordt door een forensisch instituut sectie op het lichaam van het slachtoffer verricht.