Zeeland wordt wakker: nieuwste technieken, scheepsramp en kampioentjes

Zeeland wordt wakker: nieuwste technieken, scheepsramp en kampioentjes
Zeeland wordt wakker: nieuwste technieken, scheepsramp en kampioentjes © OZ
© Omroep Zeeland

Nieuwste technieken

OOST-SOUBURG - Kankerpatiënten kunnen vanaf 1 mei volgens de nieuwste technieken worden behandeld bij het ZRTI in Vlissingen. Een spiksplinternieuw bestralingstoestel uit Amerika wordt deze weken geinstalleerd.
Schietpartij in Oostburg
Schietpartij in Oostburg © HV Zeeland

Vijf verdachten vast

In totaal zijn nu vijf verdachten aangehouden voor de dodelijke schietpartij vrijdagavond in Oostburg. Het zijn een man uit Zoetermeer, drie uit Breskens, en een jongen uit Groede. Bij het café hebben mensen bloemen en kaarsen neergelegd.
© Wikimedia Commons

Herdenking scheepsramp

In Zeebrugge en Dover wordt herdacht vandaag dat de veerboot Herald of Free Enterprise precies dertig jaar geleden kapseisde en bijna 200 mensen het leven verloren.  Ook Zeeuwse sleepbedrijven en hulpdiensten schoten na de scheepsramp in 1987 te hulp.
Voor de tweede keer op rij kampioen
Voor de tweede keer op rij kampioen © Ed Sleijper

Kampioentjes

De Theo Thijssenschool in Vlissingen heeft met succes de nationale titel tafeltennis voor basisscholieren verdedigd. De leerlingen werden in Zwolle voor het tweede jaar op Nederlands Kampioen.
© Desiree Hoondert
Foto: Desiree Hoondert

Weer

Verspreid over de provincie valt vandaag een aantal buien, maar tussendoor is er soms ook wel een gaatje voor de zon. De wind is zwak tot matig en draait van zuidwest naar noordwest. De middagtemperatuur stijgt daarbij tot een graad of 9. Later vanmiddag neemt de buiigheid geleidelijk af.