Vijftig ondernemers hebben interesse in big data-project

Vijftig ondernemers hebben interesse in big data-project
Vijftig ondernemers hebben interesse in big data-project © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland
VLISSINGEN - Bundelen van gegevens
Ondernemers, van campinghouder tot supermarkteigenaar, beschikken allemaal over gegevens van hun bezoekers en klanten. Dat varieert van e-mailadressen tot welke producten het afgelopen jaar zijn gekocht. De bedoeling van het project PROFIT is om deze gegevens te bundelen (big data) en vervolgens met elkaar te delen.  

Delen van gegevens

De big data wordt gebruikt om beter inzicht te krijgen in wat de toerist nu eigenlijk precies wil in een bepaalde regio. Diana Korteweg Maris van het Kustcentrum voor Toerisme zegt dat dit voor iedere ondernemer, groot of klein, waardevol is. "Het draait uiteindelijk om het draaien van meer omzet, dat wil iedere ondernemer. En wij denken dat dat kan als je klant beter kent."
Diana Korteweg Maris van het Kustcentrum voor Toerisme is zeer tevreden met de vijftig deelnemers: 
ITEM Startbijeenkomst Profit

Europees project

Het project wordt in Zeeland getrokken door de HZ University of Applied Sciences en Impuls Zeeland. PROFIT staat voor PROfessional Framework for Innovation in Tourism. Vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkelingen is geld beschikbaar gesteld. Ook de provincie en de gemeenten Goes, Schouwen-Duiveland en Veere betalen mee.
Veel enthousiasme voor big data-verkenning binnen het Europese project PROFIT tijdens de startbijeenkomst vanmorgen: https://t.co/yfq27I9TnU pic.twitter.com/el82g4Z37p
Innovatie
“In het project PROFIT benut Zeeland de Europese gelden die beschikbaar zijn voor het ondersteunen van innovatie," zegt gedeputeerde Ben de Reu. "Ik vind het geweldig dat 50 MKB-ondernemers nu al gebruik maken van deze kans en samen met de HZ en Impuls gaan ontdekken welke mogelijkheden big data hen biedt voor innovatie.”