Vrijwilligers onmisbaar in ruilwinkel Goes (video)

Vrijwilligers onmisbaar in ruilwinkel Goes (video)
Vrijwilligers onmisbaar in ruilwinkel Goes (video) © oz
Ruilwinkel Goes
GOES - Vrijwilligers
De vrijwilligers zijn over 't algemeen mensen die gepensioneerd zijn, een uitkering hebben, of mensen die moeten re-integreren in de maatschappij. De Ruilwinkel dient hierbij als tussenstation. Ze kunnen op deze manier wennen aan structuur en dagritme. De ruilwinkel heeft de afgelopen tien jaar al veel mensen uit hun sociaal isolement gehaald.

Plezier


Anja Rook is één van de vrijwilligers die al tien jaar elke week met veel plezier naar de Ruilwinkel gaat om haar 'werk' te doen. "Ik mag het eigenlijk geen werk noemen, maar zo voelt dat wel. Ik zeg dan ook altijd tegen iedereen dat ik naar m'n werk ga." De werkzaamheden van Anja bestaan uit het zetten van koffie en thee, afwassen, opruimen en zorgen dat de klanten het naar hun zin hebben.

Voldoening

De meeste voldoening haalt Anja uit het contact met de klanten. Ze vindt het fijn om te zien dat mensen dankbaar zijn als ze gastvrij worden ontvangen. "Weet je, ik word er niet voor betaald, maar doe het met liefde. En als je liefde geeft, dan krijg je ook liefde terug. En dat vind ik 't allerbelangrijkste."