Sybrand Buma: 'die Zeeuw volgt me overal' (video)

Sybrand Buma: 'die Zeeuw volgt me overal' (video)
Sybrand Buma: 'die Zeeuw volgt me overal' (video) © oz
Fotograaf Buma

Verkiezingsposters

THOLEN - "Hij volgt me door het hele land en ook op de gekste tijden." Sybrand Buma is blij met zijn fotograaf. "Hij is een meester met het gebruik van licht." Walpot maakte ook de verkiezingsposters van het CDA die nu overal te zien zijn. Hij staat er niet bij stil dat zijn foto's door het hele land hangen. ''Maar eigenlijk is het heel bijzonder.''

Foto's

De fotograaf is normaal gesproken bruidsfotograaf, maar doet al langere tijd opdrachten voor het CDA. Nu legt hij de hele campagne vast. "Ik wil met mijn foto's graag de mens achter Sybrand Buma laten zien. Zijn standpunten zijn wel bekend, maar ik wil laten zien wie hij als persoon is."
© oz
Geen politicus
"Toen ik klein was, vond ik politiek al interessant. Het is dan ook bijzonder dat ik nu de campagne van zo dicht bij mee kan maken, terwijl ik geen politicus ben." Hij komt op plekken die anderen niet te zien krijgen. "Daar is vertrouwen voor nodig en dat is er gelukkig."
Souza
Het bekendste voorbeeld van een fotograaf die een politicus volgt, is Pete Souza. Hij volgde Barack Obama jarenlang toen die president van de Verenigde Staten was. Leonard Walpot ziet Souza als een voorbeeld. "Die vergelijking wordt bij het CDA ook wel eens gemaakt als grap." Of de fotograaf ook na de verkiezingen nog veel foto's van Buma zal maken, weet hij nog niet. "Eerst de uitslag maar eens afwachten."