Studenten en cliënten nieuwe bewoners leeg deel ADRZ (video)

Studenten en cliënten nieuwe bewoners leeg deel ADRZ (video)
Studenten en cliënten nieuwe bewoners leeg deel ADRZ (video) © Jan Daniëls / Omroep Zeeland Flickr
Invulling ziekenhuis Vlissingen
VLISSINGEN - Negentig studenten
Het ziekenhuis ADRZ is gekocht door ondernemer Henk van Koeveringe. Die laat het renoveren. Na de renovatie is voor het ziekenhuis nog maar 11.000 van de aanwezige 30.000 vierkante meter nodig. Het voormalige beddenhuis wordt gedeeltelijk omgebouwd tot studentenkamers, voor met name buitenlandse studenten van de HZ, opleiding verpleegkunde. De kamers worden volledig gemeubileerd aangeboden. Er moet plek komen voor negentig studenten.

'Kleine ingreep'

Volgens de architect Ben Westenburger een kleine ingreep, want "dit gebouw is al volledig ingedeeld in kamers met voorzieningen. Het is een kwestie van alleen opknappen". Het gebouw krijgt een eigen ingang met een beheerder.
© Rothuizen
In het rode gedeelte van het ziekenhuis moeten alle appartementen komen

Arduin

In Vleugel Oost van het ziekenhuis komen onderkomens op de tweede en derde verdieping met een woonlocatie voor Arduin, met ongeveer twintig appartementen voor cliënten met een licht verstandelijke beperking, die daar onder begeleiding gaan wonen.
Buurtzorgpension
Het Buurtzorgpension komt op de vierde etage en richt zich op mensen die bijvoorbeeld uit het ziekenhuis zijn ontslagen, maar nog te veel zorg nodig hebben om naar huis te gaan. Beide organisaties krijgen hun eigen ingang.

September klaar

De architect hoopt over twee maanden te kunnen beginnen met de verbouwing. In september moet dan alles klaar zijn. Omdat de werkzaamheden in het pand plaatsvinden, denkt Ben Westenburger niet dat buurtbewoners veel overlast zullen ondervinden.