Hulp belastingaangifte: van invullen naar helpen (video)

CNV Belastingaangifte

Bijeenkomsten

MIDDELBURG - De zitting in Middelburg is de eerste van de in totaal zeventien, die door het CNV in Zeeland worden gehouden. Behalve in de Zeeuwse hoofdstad volgen er ook nog bijeenkomsten in Goes, Kapelle, Terneuzen, Tholen en Zierikzee. De bijeenkomst die in Vlissingen gepland stond, gaat niet meer door. Mensen die zich hiervoor hebben ingeschreven worden verdeeld over de andere locaties.

Digitaal

Volgens Maud Marres van CNV verandert het soort vragen die worden gesteld in de loop der jaren "Tot een paar jaar geleden moesten we mensen echt wegwijs maken. Nu willen de mensen meer weten hoe het zit en de reden achter sommige handelingen." Volgens haar komt dat doordat de aangifte ieder jaar verder is ingevuld.
Advies
Marres benadrukt dat er geen advies gegeven wordt tijdens de zittingen, maar dat er alleen hulp wordt gegeven. Ze verwacht dat de hulp die ze bieden nog wel een paar jaar nodig is. Ze ziet hierin niet per se een taak weggelegd voor de Belastingdienst. "Die doen vreselijk hun best om het makkelijker te maken." Ze vindt dan ook niet dat iemand hier iets te verwijten valt. "Maar je moet het blijven controleren, en daar helpen wij bij."
© Omroep Zeeland

Kosten

De hulp die het CNV biedt is niet gratis. Voor leden van de vakbond kost het tussen de 10 en 15 euro. En voor niet leden tussen de 58 en 85 euro, afhankelijk of de aangifte voor een of meerdere personen is. Een van de vrijwilligers heeft nog wel een tip voor de mensen die zelf aangifte doen en op zoek zijn naar een extra aftrekpost, zo vertelde hij onze verslaggever.
ITEM: CNV Belastingaangifte