IJzendijkenaar afwezig bij proces kasteelmoord

BRUGGE - — Focus & WTV (@FocusWTV)
">
Niet aanwezig
De IJzendijkenaar liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat. De drie andere beklaagden waren wel aanwezig op de zitting. Onder grote belelangstelling werd rond 09:15 uur gestart in de rechtbank van Brugge.
Het kasteel in België waar de beruchte kasteelmoord plaatsvond in 2012
Het kasteel in België waar de beruchte kasteelmoord plaatsvond in 2012 © OZ

Bloedspoor

Saelens werd op 31 januari 2012 doodgeschoten in het West-Vlaamse Wingene. Toen zijn vrouw thuiskwam, trof ze een grote plas bloed in de hal en kogelhulzen aan. Er liep ook een bloedspoor naar de oprit, maar van haar man was geen spoor. Uiteindelijk duurde het meer dan twee weken voordat het lichaam in de buurt van het kasteel werd gevonden in een bos.
'Moordmakelaar'
Evert de C. uit IJzendijke zou als 'moordmakelaar' hebben geholpen bij het voorbereiden van de moord. Uit telefoongegevens zou blijken dat hij tijdens de moord in de buurt was van het kasteel. De C. werd in de jaren na de moord meerdere keren opgepakt, maar werd steeds vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. In augustus 2013 werd hij alsnog gearresteerd. 

— stefaan kerger (@stefaankerger)
">

Huurmoordenaar

Volgens het Openbaar Ministerie pleegde huurmoordenaar Franciscus 'Roy' L. de moord samen met een oom, Ronny van B. uit Eindhoven. Die oom is inmiddels overleden. Uit een DNA-onderzoek bleek dat Van B. de schutter was.
Schoonvader gaf de opdracht
De schoonvader van Saelens, André G. zou opdracht hebben gegeven om hem om het leven te brengen. Die beweert dat zijn schoonzoon incest pleegde met zijn dochtertje. G. zou meer dan 30.000 euro hebben betaald om Saelens daarom te executeren.
Kasteelmoord
Kasteelmoord © Omroep Zeeland