OM eist celstraf voor dreigen met wapen

OM eist celstraf voor dreigen met wapen
OM eist celstraf voor dreigen met wapen © HV Zeeland
Schietpartij Bruinisse
Schietpartij Bruinisse © OZ

Behandeling en schadevergoeding

MIDDELBURG - Daarnaast eiste het Openbaar Ministerie een proeftijd van twee jaar en een opname voor behandeling van zijn drugs- en alcoholverslaving. Ook moet hij van het OM een schadevergoeding betalen aan de twee broers die door hem werden bedreigd.

Ruzie

De verdachte verklaart dat hij op die bewuste dag op het zogenoemde krabbenstrandje bij Bruinisse ruzie krijgt met een paar jongens omdat ze zijn vriendin lastigvallen. "Ik schoot uit mijn slof en heb inderdaad gedreigd met mijn wapen", geeft hij toe. De man uit Enschede drukte zijn wapen tegen het voorhoofd en tegen de keel van de twee broers.

Onder invloed

De verdachte had die dag twee wapens bij zich: een gaspistool en een handvuurwapen van het kaliber 9 millimeter. De 30-jarige man geeft aan dat hij toen onder invloed was van alcohol en cocaïne. Hij zegt spijt te hebben van wat er is gebeurd.

Schoten

Op het moment van de bedreiging waren meerdere mensen op het strandje aanwezig. De politie heeft in het onderzoek in totaal zes verdachten aangehouden. Die avond zijn door getuigen schoten gehoord, maar de verdachte ontkent dat hij de trekker heeft overgehaald. 

Knalpatronen

In eerste instantie werd de man ook verdacht van poging tot doodslag, maar het OM kan niet bewijzen of met welk wapen de verdachte heeft gedreigd en of daar een kogel in zat. Als het om het gaspistool ging, met daarin knalpatronen, dan kan er geen sprake zijn van poging tot doodslag. De rechter doet uitspraak op 23 maart.