OM eist celstraf voor verkrachten minderjarige

OM eist celstraf voor verkrachten minderjarige
OM eist celstraf voor verkrachten minderjarige © OZ
Rechter in de rechtbank (archief)
Rechter in de rechtbank (archief) © OZ

Zwembad

MIDDELBURG - De man en het meisje hebben elkaar ontmoet bij een zwembad. Volgens vriendinnen van het meisje sprak ze de Terneuzenaar aan op zijn goede uiterlijk en vroeg zijn nummer. Later die dag stapte de minderjarige bij de man in de auto en vroeg of hij haar bij een vriendin kon afzetten. Tot hier lopen de verhalen van de verdachte en het meisje gelijk.

Mishandeld en verkracht

Volgens een eerder afgelegde verklaring van het meisje zou de man naar huis zijn gereden, omdat hij nog wat moest ophalen. Eenmaal bij het huis aangekomen, deed de man de rolluiken naar beneden en de deur op slot. Vervolgens zou de minderjarige zijn mishandeld en verkracht door de man en zijn vrienden. Het meisje wist uiteindelijk te ontsnappen en werd opgevangen door de politie.

Vrijwillig

De man ontkent stellig en verklaart dat de seks vrijwillig was. "Ze deed zelf haar kleren uit en vertelde me dat ze nog nooit zo'n lieve jongen had ontmoet", zegt hij. Ook verklaart de man dat hij niet wist dat het meisje minderjarig was. Hij wist dat ze jong was, maar dacht eerder aan een jaar of 18. Daarnaast ontkent de verdachte de aanwezigheid van zijn vrienden. Ze zijn volgens hem de hele avond alleen geweest.

Sporen van DNA

Het OM twijfelt aan de geloofwaardigheid van het verhaal van de verdachte. Er is namelijk speeksel aangetroffen op de huid en tepels van het meisje die niet overeenkomen met het speeksel van de Terneuzenaar. Dat blijkt uit DNA-onderzoek. Bovendien is de verklaring van de minderjarige zo gedetailleerd, dat het onwaarschijnlijk is dat ze liegt. De advocaat van de verdachte zegt daarentegen dat het meisje meerdere keren tegensprekende verklaringen heeft gegeven. De rechter doet over twee weken uitspraak.