'Overleden' Nigeriaan veroordeeld tot 6 jaar cel

Rechtbank in Middelburg
Rechtbank in Middelburg © OZ Marcel Decraene

Geen tweelingbroer

MIDDELBURG - Volgens de rechtbank is de man gewoon in leven. In zijn huis zijn verschillende valse documenten gevonden waaruit de rechtbank opmaakt dat hij zijn dood in scene heeft gezet. Ook het feit dat het om de tweelingbroer van de verdachte zou gaan, geloofde de rechtbank niet. "De verdachte heeft een zus. Die tweelingbroer staat nergens op de foto".

Rekeningen

De Nigeriaan gaf leiding aan een organisatie die op grote schaal fraude pleegde. Met behulp van valse paspoorten werden er bankpassen aangevraagd op naam van de slachtoffers. Die werden later gebruikt om de rekeningen van die slachtoffers te plunderen. De man was al eerder veroordeeld voor oplichting en fraude. 

Opgelicht

Eerder is een oud-postbode uit Goes in deze zaak al veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor het achterhouden van poststukken. Hij onderschepte tijdens zijn werk post met bankpassen en pincodes. Een andere verdachte in de zaak kreeg een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan een klein jaar voorwaardelijk. Eén van de slachtoffers is een man uit Goes bij wie de postbode wel eens koffie dronk, om even op te warmen. Het slachtoffer werd uiteindelijk voor 26.000 euro opgelicht.