Stadscamping Middelburg deze zomer open (video)

Stadscamping Middelburg deze zomer open (video)
Stadscamping Middelburg deze zomer open (video) © Omroep Zeeland
Stadscamping Middelburg

Koninginnelaan

MIDDELBURG - De eigenaar AVV Beheer verwacht nog tot eind juni nodig te hebben om het terrein aan de Koninginnelaan op te knappen. Een exacte openingsdatum verwacht AVV binnenkort te geven. Behalve kampeerplaatsen worden er ook stacaravans (chalets) op het terrein geplaatst.
Noodgedwongen sluiting
De heropening van de camping is een langgekoesterde wens van de gemeente. Ze verlenen medewerking door een ontheffing van het bestemmingsplan, waardoor de camping chalets op het terrein kan plaatsen. In 2009 moest de camping noodgedwongen sluiten, omdat de eigenaar, Stichting Hendrick Avercamp, het huurcontract met de exploitanten had opgezegd. De stichting wilde de grond verkopen. De camping bestond toen net vijftig jaar. 
© Omroep Zeeland

Tegenslagen

Er was eerder sprake van dat de camping vorig jaar al open zou gaan, maar dat is niet gehaald door tegenslagen bij de verbouwing. Onder andere de kosten van de verbouwing vielen hoger uit dan verwacht. Tijdens de verbouwing worden alle leidingen en sanitair opgeknapt of vervangen. De camping wacht ook nog op toestemming voor de bouw van een beheerderswoning. Het plan is om die woning op het dak van de kantine en sanitairgebouw te zetten. 

Eigenaar Utropia

AVV Beheer is een vastgoedbeheerder die meerdere huizen, winkels en kantoren in beheer heeft en verhuurd. De camping wordt uitgebaat door Ricardo Brasser en zijn vrouw. Zij waren tot vorig jaar eigenaar van de vogeldierentuin Utropia in Middelburg. Die vogeltuin moest vorig jaar na elf jaar sluiten, omdat de dierentuinvergunning niet werd verlengd.