'De hoofdrol wordt gespeeld door het schip' (video)

'De hoofdrol wordt gespeeld door het schip' (video)
'De hoofdrol wordt gespeeld door het schip' (video) © Muziektheater Zeeland
De hoofdrol is voor de Titanic
Klassieker
De film met Leonardo di Caprio is inmiddels een klassieker en musicalversie wordt overal ter wereld gespeeld. Het is voor het eerst dat een Zeeuws gezelschap het beroemde verhaal op de planken zet. Met een recordaantal mensen op het toneel en een compleet orkest. 

Achter de schermen 

Er is een jaar gewerkt aan de bouw van het schip door de decorploeg van het theatergezelschap. Er zijn 180 vierkante meter mdf-platen gebruikt, 500 meter planken, duizenden klinknagels, vijftien liter muurverf en 24 vierkante meter podium. Om het decor van theater naar theater te verplaatsen zijn twintig wagens nodig. 
De hoofdrol is voor de Titanic

Verhaal

De Titanic is het waargebeurde verhaal over het grootste passagiersschip aan het begin van de vorige eeuw  dat volgens de ontwerpers en reders onzinkbaar zou zijn maar dat in 1912 tijdens zijn eerste reis naar Amerika op een ijsschots botste en verging, waarbij 1522 passagiers het leven lieten.
Wrak Titanic 
In 1985 werd het wrak teruggevonden waardoor veel informatie over het schip en zijn fatale reis aan het licht kwam. De resten van de Titanic liggen nog steeds op 3800 meter diepte op de bodem van de oceaan.
Première
De musical Titanic gaat vrijdag 24 maart in première in Theater de Mythe in Goes en is ook te zien in de schouwburg in Middelburg en het Scheldetheater in Terneuzen.