Dit willen Zeeuwen de komende vier jaar van het nieuwe kabinet (video)

Dit willen Zeeuwen de komende vier jaar van het nieuwe kabinet (video)
Dit willen Zeeuwen de komende vier jaar van het nieuwe kabinet (video) © OZ
Verlanglijstje Zeeland 1

Platgekletst

MIDDELBURG - Niet alle Zeeuwen weten al op welke partij ze gaan stemmen, woensdag bij de Tweede Kamerverkiezing. "Je wordt overal platgekletst en platgeschreven over de verkiezingen", zegt bijvoorbeeld directeur Bert van de Hoef van Deltapark Neeltje Jans. "Maar af en toe denk ik wel eens: Wat gaan ze nou eigenlijk voor Zeeland doen? Het gaat eigenlijk alleen maar over de Randstad."
Westerscheldetunnel
Een rondgang over de weekmarkt in Middelburg leert, dat ook Zeeuwen boven de Westerschelde zich druk maken over het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel. "Mijn schoonfamilie woont aan die kant, en toch ook nog wel wat vrienden, dus wij rijden daar regelmatig doorheen. Dat kost dan toch best wel veel geld dan", zegt een vrouw. "De mensen die in Zeeuws-Vlaanderen wonen, die beperk je dan natuurlijk toch. Die moeten gewoon elke keer betalen als ze hun deel van de provincie uit willen."
5.000 euro
Een andere passant op de weekmarkt in Middelburg vertelt dat hij per jaar 5.000 euro kwijt is aan de Westerscheldetunnel. "Ik heb een zaak in Sluis, dus ik rij vrijwel dagelijks samen met mijn vrouw op en neer.
Verlanglijstje Zeeland 2
Kerncentrale
Tandarts Raymond Arratoon in Vlissingen merkt op zijn beurt dat het hoge eigen risico voor zijn patiënten belangrijk is. Zelf maakt hij zich zorgen over de leegstand in de Vlissingse binnenstad als gevolg van de recessie. Ook vindt hij dat een nieuw kabinet Zeeland te hulp moet schieten bij de noodlijdende kerncentrale. Die is niet alleen de verantwoordelijkheid van Zeeland, De overheid hielp destijds mee aan de opzet van een kerncentrale. "Zeker als straks dan zo'n kerncentrale moet worden ontmanteld, dan moet daar zeker Rijkssteun voor komen. ''