Goes in actie tegen overlast meeuwen

Goes in actie tegen overlast meeuwen
Goes in actie tegen overlast meeuwen © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland foto: Adrie den Hamer

Beschermd

GOES - Meeuwenoverlast is een regelmatig terugkerend probleem in Goes. Maar omdat de meeuw een beschermde diersoort is, kunnen alleen preventieve maatregelen worden genomen. "Daarom roepen wij de hulp in van onze winkeliers, de inwoners en de bezoekers van de binnenstad", schrijft de gemeente. 

Niet voeren

"Geef meeuwen geen eten. Zolang er voedsel is voor de meeuwen zullen ze de stad niet verlaten en daar plaatsen blijven zoeken om te nestelen", laat Goes weten. "Gooi geen afval op straat en gebruik containers voor uw afval. Laat niets uit de container steken en zet geen los afval bij de container. Veel overlast ontstaat door meeuwen die op afval afkomen."

Netten

Goes roept eigenaren van panden met platte daken op om netten te spannen zodat meeuwen daar niet meer broeden. De gemeente stelt daarvoor gratis netten beschikbaar. De afdeling openbare ruimte organiseert op 22 maart een demonstratie om te laten zien hoe die netten moeten worden aangebracht.

Roofvogels

Als extra maatregel wordt tot juli een valkenier ingezet. Die laat roofvogels vliegen om de meeuwen te verjagen. Goes vraagt inwoners en winkeliers ook om plekken waar meeuwen broeden te melden.