Zeeland wordt wakker: Nollebos, Kustvisie en astronomieproject

Zeeland wordt wakker: Nollebos, Kustvisie en astronomieproject
Zeeland wordt wakker: Nollebos, Kustvisie en astronomieproject © oz
© Omroep Zeeland / Henk de Jong
OOST-SOUBURG - Foto: Henk de Jong

Nollebos

Tijdens een vergadering van een raadscommissie in Vlissingen donderdagavond is nauwelijks meer duidelijk geworden over bouwplannen in het Nollebos. De commissie gaf aan deze maand nog geen besluit te willen nemen over de grenzen van een onderzoeksgebied.
Lees verder: Time-out voor plannen Nollebos Vlissingen (video)
© oz

Kustvisie

Een raadscommissie van de gemeente Noord-Beveland wil opheldering van het dagelijks provinciebestuur over de Kustvisie. Het is voor de commissie niet duidelijk wat de gemeente nu wel en niet mag doen, met name wat betreft de aanleg van een schiereiland vol vakantiewoningen.
amateur astronoom Klaas Jobse
amateur astronoom Klaas Jobse © OZ

Astronomieproject

Het astronomieproject van Klaas Jobse in Oostkapelle vordert goed. Onlangs werden er twee observatoria geplaatst van de Sterrenwacht. En de fundering voor nog twee is gestort. Oostkapelle is een van de donkerste plekken van Zeeland en is daarom zeer geschikt voor sterrenkijken.
Zonsondergang Brouwershaven
Zonsondergang Brouwershaven © Richard den Boer
Foto: Richard den Boer, Brouwershaven

Weer

Na een koude start, met lokaal temperaturen net onder nul, wordt het vanmiddag met een zwak zuidelijk briesje 10 tot 12 graden. Er is flink wat ruimte voor de zon en het is droog. Vanavond en vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het koelt af naar 2 tot 4 graden.