Time-out voor plannen Nollebos Vlissingen (video)

Time-out voor plannen Nollebos Vlissingen (video)
Time-out voor plannen Nollebos Vlissingen (video) © OZ
Raadscommissie-Nollebos-ZNO170309IM

Klapstoelen

VLISSINGEN - De mogelijke bouwplannen in het Vlissingse bos liggen zo gevoelig dat er in het stadhuis een extra ruimte voor 240 toeschouwers was ingericht. In de ontvangsthal van het stadhuis stonden klapstoelen en een groot scherm. Ongeveer driekwart van de stoelen was gevuld.
Lees ook: Stoelendans stadhuis Vlissingen voor vergadering Nollebos

Insprekers
Tijdens de vergadering maakten elf personen gebruik van het recht om te mogen inspreken, daaronder waren vertegenwoordigers van de twee families die ondernemen in het Nollebos en de Zeeuwse Milieufederatie. Vooral de ondernemers, eigenaren van een sauna en een kanovijver, deden een dringend beroep op de gemeente om snel in actie komen, omdat zij al lange tijd in onzekerheid leven.

Vergadering Nollebos 1
Vergadering Nollebos 1 © OZ
Uitstel
Op tafel lag een voorstel van het college om grenzen vast te stellen voor een onderzoeksgebied in het Nollebos. De commissie gaf aan hiervoor nog een 'bezinningsperiode' nodig te hebben en vroeg om het de komende raadsvergadering nog niet op de agenda te plaatsen.
Petitie
In het Nollebos waren in eerste instantie plannen om 240 recreatiewoningen te bouwen. Na veel weerstand en een petitie die 8.000 keer getekend werd besloot de gemeente de plannen te schrappen. Onduidelijk blijft voorlopig wat er dan wel gaat gebeuren in het Nollebos.
Luister hier naar wethouder John de Jonge, in gesprek met Anoek de Gardeijn, en naar reacties van de aanwezigen.
Wethouder John de Jonge
ITEM Raadscommissie Nollebos VOXPOPS