Syrische 'zonen' danken Middelburgse moeder

Syrische 'zonen' danken Middelburgse moeder
Syrische 'zonen' danken Middelburgse moeder © Omroep Zeeland
Annerieke van Oostende
Annerieke van Oostende © Omroep Zeeland
MIDDELBURG - Hechte band
Door met elkaar te eten, te praten en samen muziek te maken ontstond er een hechte band tussen haar, haar familie en de 10 Syriërs die met elkaar in een tent verbleven in Calais. Via Facebook en Messenger had ze dag en nacht contact met de jongens, ook tijdens hun pogingen de oversteek naar Engeland te maken vanuit Calais.
Calais Mama

Bezoek

Het is al haar jongens uiteindelijk gelukt om Engeland te bereiken en het gaat goed met ze volgens Annerieke. 
Ze hebben bijna allemaal een onderkomen en werk, één jongen wacht nog op zijn toelating aan de universiteit.  Ze blijft contact met ze houden. ''Pas als ze allemaal een huis, werk en een toekomst hebben kan ik ze loslaten''. 
Op bezoek
Inmiddels heeft ze haar surrogaatzonen al een paar keer bezocht in Londen. Zij wilden graag wilden laten zien hoe dankbaar ze zijn met de hulp en liefde van de Middelburgse familie. 
De mama van Calais

Calais

Het vluchtelingenkamp in Calais werd eind vorig jaar ontruimd, maar inmiddels bevinden zich weer honderden mensen in de bossen en duinen bij Calais. Annerieke van Ostende gaat weer regelmatig met voedsel, kleding en dekens naar het voormalige vluchtelingenkamp. Van verschillende boeren in de omgeving van Middelburg krijgt ze uien, aardappelen en eieren om voor de vluchtelingen te koken.