'Ik ben weer onder de mensen, val af en heb weer een baan' (video)

'Ik ben weer onder de mensen, val af en heb weer een baan' (video)
'Ik ben weer onder de mensen, val af en heb weer een baan' (video) © oz
Terneuzen Koesterchallenge persoonlijk verhaal

Gezonder

TERNEUZEN - Dat doet Mirande met elf andere mensen met een uitkering. Zij doen mee met het programma met als doel gezonder en vitaler worden. De gemeente hoopt dat deze groep hierdoor misschien weer aan het werk kan.

Zweet

Twee keer in de week worden twaalf personen getraind door coach Urmelon Martis van Healthcenter Bodyline in Terneuzen. Ze werken zich in het zweet om hun persoonlijke doelen te bereiken. Deelnemer Miranda van Riel: "Ik merk nu al dat mijn conditie beter is geworden en ik veel fitter ben. Daarnaast werkt het ook goed om in een groep te sporten, dat motiveert enorm."
ITEM Terneuzen Koesterchallenge 2
Vooruitgang
De deelnemers zijn inmiddels ongeveer drie maanden bezig. Volgens begeleider Ester de Callafon van de gemeente Terneuzen boekt de groep vooruitgang: "Als je ziet wat ze allemaal bereiken. Hoe gemotiveerd de deelnemers zijn en wat het met hen doet dan zou ik het goed vinden als we hier in de toekomst mee door gaan."
Doel
Bij de Koesterchallenge trainen deelnemers negen maanden onder begeleiding om uiteindelijk hun persoonlijke doel te bereiken. Voor de twaalf deelnemers van de gemeente Terneuzen is dat het beklimmen van de hoogste berg van Tsjechië.