NK Droneracen is weer een stap dichterbij

NK Droneracen is weer een stap dichterbij
NK Droneracen is weer een stap dichterbij © https://www.nkdronerace.nl/

Interview Frits van Laar NK Drone Race

Veiligheidsplan

Volgens de voorzitter van de afdeling Modelsport van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, Frits van Laar, had het krijgen van die ontheffing veel voeten in de aarde. "We moesten onder meer een veiligheidsplan, een risicoanalyse en een plattegrond opstellen van elke locatie waar wij wilden vliegen met indeling van hoe publiek wordt gescheiden van deelnemers."

Virtualrealitybril

Dat is gelukt en de ontheffing is binnen. Daarmee is de realisatie van het NK Droneracen een stap dichterbij. Bij het NK gaat het om het zogenoemde first person view droneracen, wat inhoudt dat de piloot van de drone een virtualrealitybril opheeft en via een camera op het toestel het vliegtuigje kan besturen alsof hij zelf aan boord is. Iedereen die beschikt over een racedrone en een goede aansprakelijkheidsverzekering kan straks meedoen, zegt Van Laar.
Impressie van een eerdere dronerace van Modelvliegclub Delta:

Delta Drone Racing - Promo October - 2016

Voorbereidingen
​De datum van het NK is nog niet bekend, de organisatie is nog bezig met de voorbereidingen, maar het zal ergens dit jaar plaatsvinden. Waarschijnlijk wordt het evenement gehouden op het vliegveld van Modelvliegclub Delta bij 's-Heer Arendskerke.

​Lees ook: NK droneracen wordt gehouden in Zeeland