NLDoet: Eritrese koffie met Zeeuwse babbelaars (video)

NLDoet: Eritrese koffie met Zeeuwse babbelaars (video)
NLDoet: Eritrese koffie met Zeeuwse babbelaars (video) © OZ
NLDoet
NIEUWDORP - Bloemstukken
De mannen maken de schutting, de vrouwen maken binnen bloemstukken en hangen gordijnen op. De bewoonster van het huis woont sinds kort in Nieuwdorp. Ze spreekt geen Nederlands of Engels. maar uit haar gezichtsuitdrukking spreekt dat ze blij is met alle hulp.
Eritrese koffie met babbelaars
Na een uurtje klussen gaan de mannen naar binnen. Daar wacht hen een verrassing. De bewoonster heeft op traditionele wijze koffie gezet: met bonen die gebrand worden op een soort kolenkacheltje. En daarbij serveert ze met een grote glimlach Nederlandse koeken en Zeeuwse babbelaars. "Het is toch mooi dat we zoiets kunnen doen voor haar," aldus Theo Oggel, éen van de mannen. "Zeker, maar eigenlijk zou er geen speciale dag voor moeten zijn en zou iedereen dit als vanzelfsprekend moeten doen voor buren en kennissen," reageert Petra de Rooij.
Vrouw schenkt op traditionele wijze koffie voor vrijwiligers NLDoet
Vrouw schenkt op traditionele wijze koffie voor vrijwiligers NLDoet © OZ
Cadeaus voor kinderen asielzoekers
Verder gaan de kerkleden ook op andere plekken aan de slag. Zo helpen ze met het op orde brengen van een overwoekerde tuin, organiseren ze een natuurmiddag voor cliënten van GORS en gaan ze op stap met vluchtelingen en dementerende ouderen. Ook kinderen en tieners van de kerk doen mee. Ze brengen een bezoek en geven cadeautjes aan leeftijdsgenootjes in het AZC. Ook gaan ze een woning van Arduin in Wolphaartsdijk sauzen en een veilige kinderspeelplaats bij het moeder-kindhuis van Arduin in Wissenkerke opknappen. In de Vliet in Goes, het gebouw van de Rafael-gemeente, knipt een kapper mensen, die daar geen geld voor hebben, gratis.
NLDoet
Het initiatief van de leden van de Rafelgemeente in Goes is één van de vele. Het Oranje Fonds organiseert vandaag, net zoals gisteren,, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vorig jaar waren 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen.
NLDoet in Nieuwdorp
NLDoet in Nieuwdorp © OZ