Zeeland wordt wakker: Bedreigingen, Straô en vernielingen

Zeeland wordt wakker: Bedreigingen, Straô en vernielingen
Zeeland wordt wakker: Bedreigingen, Straô en vernielingen © OZ
Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg
Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg © Gemeente Middelburg

'Niet zwichten'

OOST-SOUBURG - Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg denkt dat burgemeesters in Zeeland meer kans lopen bedreigd te worden door criminelen, nu de overheid 'ondermijning' strenger wil aanpakken.
© oz

Vandalisme

De vrijwilligers van de scouting in IJzendijke raken er gefrustreerd van: Voor de vierde keer in drie jaar tijd zijn de ruiten van het scoutinggebouw ingegooid. Elke keer tijdens een schoolvakantie.
© OZ

Paard versieren

Straô-vieringen van dit jaar op Schouwen zijn in volle gang. Straô-rijden betekent niet alleen met je paard de zee in, maar ook dat je je best doet om je paard zo mooi mogelijk te versieren. Weken van tevoren beginnen de deelnemers met het knippen van honderden roosjes.
scenefoto Als de klok van A...
scenefoto Als de klok van A... © OZ

Voorstelling Zeelandia

Het lied De klok van Arnemuiden was voor theatermaker Judith de Rijke het uitgangspunt voor de muzikale voorstelling De Klok van A ... . De voorstelling gaat 16 maart in première in de schouwburg in Middelburg. 
© Anne-Marie van Iersel (foto: Omroep Zeeland / Anne-Marie van Iersel
(Foto: Anne-Marie van Iersel)
Weer
Het is vandaag een zonnige dag, op een paar wolkenvelden na. De wind is matig, op het water vrij krachtig, en komt uit het noordwesten. De maximimtemperatuur ligt vanmiddag rond de 12 graden.