Kostbaar gelijkspel GOES tegen Brabantia

GOES-aanvaller Francis Kabwe Manengela
GOES-aanvaller Francis Kabwe Manengela © René van der Vliet
GOES - foto: René van der Vliet
Snelle achterstand
GOES is de laatste weken goed op stoom, maar kwam tegen Brabantia snel op achterstand. Alexander Haas opende al in de vierde minuut de score voor de ploeg uit Eindhoven. Voor rust creëerde GOES wel wat kansen, maar tot scoren kwam het niet. 
Hollemans en Mombarg
In de rust greep trainer John Karelse in. Hij bracht Ruben Hollemans (hij begon als wissel omdat hij een week op vakantie was geweest) voor Jop Dekker en verving Steven Schalkwijk door Levi Mombarg. In de achttiende minuut na rust tekende Francis Kabwe Manengela voor de gelijkmaker door een voorzet van Erwin Franse binnen te koppen. GOES ging op jacht naar de zege, kreeg via Mombarg nog een grote kans, maar gescoord werd er niet meer. 
Baronie
Door de nederlaag ziet GOES titelconcurrent Baronie nog verder weglopen. De ploeg uit Breda won met 2-0 bij Nemelaer en heeft nu zeven punten meer dan GOES met een wedstrijd minder gespeeld. 

Scoreverloop

0-1 Haas (4)
1-1 Kabwe Manengela (63)

Opstelling

Uyl, Klap, Rentmeester, Tawfik, Van Hecke, De Winter, Dekker (Hollemans/46), De Kroo, Franse, Schalkwijk (Mombarg/46), Kabwe Manengela