Delta Sport klopt Orion opnieuw in handbalderby (video)

Delta Sport klopt Orion opnieuw in handbalderby (video)
Delta Sport klopt Orion opnieuw in handbalderby (video) © Omroep Zeeland
Delta-Sport-klopt-Orion-kort-ZNO170312TC
ZIERIKZEE - Chaotische wedstrijd
Delta Sport begon sterk aan het duel en nam een 3-1 voorsprong. De bezoekers knokten zich terug in de wedstrijd en kwamen zelfs op een 4-7 voorsprong. Bij de rust was alles in evenwicht en ging beide teams rusten met een 10-10 stand.
Rode kaarten
In het tweede bedrijf bleef het duel op en neer gaan. Het kantelpunt van de wedstrijd waren de rode kaarten aan de kant van Orion. Trainer Jos Aertsen en Ron van Dalen moesten de zaal verlaten. Doelman Remco Potter kreeg een tijdstraf. Delta Sport maakte hier optimaal gebruik van en liep uit naar een 25-20 voorsprong.
Scorebord
In de slotfase kwam de zege niet meer in gevaar voor de thuisploeg. Bij een stand van 27-23 scoorden de bezoekers de 27-24, maar door problemen met het scorebord, was deze score niet zichtbaar. Orion bepaalde de eindstand op 27-25, maar volgens het scorebord was het 27-24.
Reacties-na-afloop-Delta-Sport-Orion-ZNO170312VR
Ranglijst
Door de zege blijft Delta Sport bovenin meedraaien in de Hoofdklasse C. De ploeg uit Zierikzee blijft op de vierde plaats staan, maar de achterstand op koploper Quintus is verkleind tot zeven punten. Daarnaast heeft Delta Sport twee wedstrijden minder gespeeld. Orion blijft op de derde plaats staan, maar heeft twee wedstrijden meer gespeeld dan Delta Sport.