Domburgse bands verzameld in nieuw popfestival (video)

Domburgse bands verzameld in nieuw popfestival (video)
Domburgse bands verzameld in nieuw popfestival (video) © OZ
Eerste editie Domburgs Rocks

Gratis

DOMBURG - Het festival is gratis en dat is volgens Lous bijzonder. "Toen ik de artiesten benaderde, heb ik aangegeven dat er geen budget is om ze te betalen. Maar vanwege de opzet van het festival waren ze meteen enthousiast en wilden ze tegen onkostenvergoeding komen spelen."

Kosten

Er worden natuurlijk wel kosten gemaakt. Zo moet er licht en geluid worden ingehuurd om de zaal om te toveren tot een heus poppodium. Lous hoopt dan ook dat het lekker druk wordt. "Ik moet het namelijk hebben van de baromzet."
Eerste editie Domburgs Rocks
Affiche
Behalve SOLOF en Blitzkrieg Bop staan op het affiche Stan Bor, Stolen Moon en coverband Red Rocks. Afsluitende act is de DSB, de Domburgse Sessie Band. Die bestaat ook uit (oud-)Domburgers, bij elkaar gebracht door Ronald Bimmel, de drummer van Blitzkrieg Bop. Op het repertoire staan nummers van Snow Patrol, The Editors, David Bowie en The Rolling Stones.

Editie

Of er een tweede editie komt is volgens Lous nog helemaal niet aan de orde. "We gaan eerst maar eens kijken of het sowieso aanslaat bij het publiek. Mensen reageren enthousiast, maar dat zegt nog niks. Ze moeten ook komen."