Internationale lekkernijen op de FoodExpo (video)

Internationale lekkernijen op de FoodExpo (video)
Internationale lekkernijen op de FoodExpo (video) © oz
FoodExpo International

'Food is Great'

GOES - Onder het motto 'Food is Great' promoten de Britten tijdens de horecabeurs hun specialiteiten. Ruim twintig kraampjes staan opgesteld met allerlei verschillende producten. Zo zijn er leveranciers van typisch Engelse specialiteiten als gin, cider en bier te vinden.

Potentie

Afgevaardigde Adrain Dent van het Department International Trade in Kent is enthousiast over de Zeeuwse markt. "We willen Britse bedrijven graag laten zien dat hier een markt met veel potentie is. Zeeland is niet ver van ons vandaan en de beurs geeft ons een goede gelegenheid om mensen te ontmoeten en relaties op te bouwen voor de toekomst."
Internationaal karakter
De organisatie van de FoodExpo besteedt dit jaar voor het eerst veel aandacht aan haar internationale karakter. Zo is er naast de Britten ook een aantal Italiaanse en Belgische leveranciers aanwezig. "We are the first Italians here", zegt Marina Bordina met trots. De Italiaanse ondernemer kreeg de Goese horecavakbeurs als tip en hoopt in Zeeland nieuwe klanten te vinden voor echte Italiaanse producten.

Bezoekers

De FoodExpo, wordt dit jaar voor de 54e keer gehouden en trekt jaarlijks zo'n 11.000 bezoekers. Sinds vorig jaar draagt de beurs de naam FoodExpo, daarvoor stond het bekend als Horecabeurs Goes.