Leonie Ton plaatst zich voor WK 50 kilometer

Leonie Ton plaatst zich voor WK 50 kilometer
Leonie Ton plaatst zich voor WK 50 kilometer © Omroep Zeeland
Leonie Ton
Leonie Ton © Omroep Zeeland
WISSENKERKE - Strontchagrijnig
"Het parcours van de wedstrijd in Hamme was 50 kilometer, maar doordat de route een aantal keer verkeerd was aangegeven was ik verkeerd gelopen", zegt Ton. Daardoor liep de atlete 55 kilometer en was in eerste instantie haar tijd op het 50-kilometerpunt niet meer te achter halen. "Daar was ik strontchagrijnig over. Het was mijn eerste 50 kilometer en het ging zo lekker."
WK-ticket
De 55 kilometer liep ze in iets meer dan vier uur, daardoor was terug te rekenen dat ze op het 50-kilometer punt onder de kwalificatietijd (3:50.00') voor het WK zat. De Nederlandse bond voor Ultralopers, UltraNed, besloot om Ton daarom toch een startbewijs voor het WK te gunnen. Later werd door de Belgische organisatie van de loop in Hamme haar tijd gezet op 3:43.37', ruim onder de benodigde kwalificatietijd.
Warm
Zo keerde de lach terug op het gezicht van Ton. "Het wordt mijn eerste WK op de 50 kilometer. Ik heb er ontzettend veel zin in. Leuk dat het in Doha is, het is daar warm. Maar dat vind ik niet erg, ik loop toch liever in de warmte dan in de kou." 

">