Landelijk Kattendijke zweeft nog (video)

Landelijk Kattendijke zweeft nog (video)
Landelijk Kattendijke zweeft nog (video) © oz
Kattendijke zweeft nog

Nederland in het klein

KATTENDIJKE - Het dorp telt een paar honderd inwoners. Volgens bewoner Joke Heijstek is Kattendijke "een mengelmoes van mensen met verschillende achtergronden, van hoog en laag opgeleiden, jong en oud en mensen die er geboren en getogen zijn maar ook mensen van buiten komen." Nederland in het klein.  
Geen verrassing
Uit onderzoek van De Volkskrant blijkt dat het stemgedrag in het dorp bij de verkiezingen in 2012 bijna gelijk was aan de landelijke uitslag. Volgens Kees van den Boomgaard, is dat niet voor het eerst; "Ik heb zelf jaren op het stembureau gezeten. Als we klaar waren met tellen dan bleek onze uitslag globaal de landelijke uitslag te zijn. Dit nieuws komt dus zeker niet als een verrassing."
ITEM stemgedrag Kattendijke
Nachtje slapen
De vraag is dus: hoe gaat Kattendijke morgen stemmen? Hans Dekker, die tegenover het enige stembureau in het dorp woont, weet het nog niet. "Vorige keer stemde ik CDA maar nu vind ik het moeilijk." Ook Joke Heijstek zweeft nog. Of dit een voorbode is voor morgen vindt ze moeilijk te zeggen: "Ik denk dat de versnippering heel groot is momenteel met al die partijen. Ik ga er zelf maar een nachtje over slapen.