Nieuwe opleiding moet voorbeeld voor Nederland worden (video)

Nieuwe opleiding moet voorbeeld voor Nederland worden (video)
Nieuwe opleiding moet voorbeeld voor Nederland worden (video) © Omroep Zeeland
Praktijkroute ouderenzorg

Schotten weggehaald

GOES - Doel van de nieuwe mbo- en hbo-opleiding is om zorg en welzijn in Zeeland dichter bij elkaar te brengen. "Vroeger stonden er als het ware muren tussen een opleiding en het werk", zegt minister Bussemaker. "Dat willen we met deze opleiding doorbreken." Dat kan volgens haar omdat zorg- en onderwijsorganisaties de opleiding samen hebben ontwikkeld. Nieuw is bovendien dat de studenten niet alleen les krijgen van docenten, maar ook leren van zorgmedewerkers en cliënten.

Aftrap

De Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg is een initiatief van de ouderenzorg organisaties Allévo, SVRZ, Zorggroep Ter Weel, WVO Zorg en ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen en de onderwijsorganisaties Scalda en HZ University of Applied Sciences. De student werkt en leert in de praktijk.

Leren van professionals

Het vernieuwende van de opleiding is dat de student niet alleen les krijgt van docenten, maar ook leert van cliënten, professionals en medestudenten. Met als doel het leveren van de best passende zorg aan ouderen in Zeeland. De nieuwe opleiding start in september.