Schouwen krijgt toeristenbus in zomermaanden

© Omroep Zeeland

Gratis

RENESSE - De toeristenbus is in het leven geroepen door Connexxion en ondernemers op Schouwen-Duiveland in de toeristische sector. De bus is dan ook gratis voor toeristen die verblijven op een vakantiepark die bij de ondernemersgroep is aangesloten.

Inwoners

Ook inwoners en overige toeristen kunnen gebruik maken van de nieuwe busdienst. Voor hen geldt het normale bustarief van Connexxion. Openbaar vervoer is volgens de gemeente nooit gratis, "maar voor de toeristen die nu gratis mee kunnen, is door ondernemers al betaald."
Transferium
In totaal zullen twee bussen rondjes over het eiland rijden met als startpunt het transferium in Renesse. "De ene rijdt met de klok mee en de ander rijdt precies andersom", zegt wethouder Jacqueline van Burg.
Slecht bereikbaar
De nieuwe bussen kunnen volgens de wethouder gevolgen hebben voor slecht bereikbare plaatsen. "De definitieve route is nog niet bekend, maar het zou zomaar kunnen dat slecht bereikbare dorpen opeens weer vaker worden aan gedaan door het openbaar vervoer."

Marketing

De gemeente betaalt ruim 20.000 euro mee aan het plan. "Dat is vooral bedoeld voor marketing", zegt de wethouder. De bus krijgt dezelfde vormgeving als de campagne 'Ik heb een band met Schouwen-Duiveland'. Naast de toeristenbus gaan er ook een toeristentaxi en een pendelbus naar het Watersnoodmuseum rijden.