Zeeland wordt wakker: stemmen, loverboys en rozen

Zeeland wordt wakker: stemmen, loverboys en rozen
Zeeland wordt wakker: stemmen, loverboys en rozen © OZ
© Omroep Zeeland

Stemmen

OOST-SOUBURG - Zeeland kiest vandaag voor een nieuwe Tweede Kamer. Om 7.30 uur gaan de 242 vaste stembureaus open. Daarnaast zijn er nog vier mobiele stembureaus die steeds op een andere plek staan. Tot 21.00 uur kan gestemd worden. 
Joyce Vermue (zwarte jas) op verkiezingscampagne
Joyce Vermue (zwarte jas) op verkiezingscampagne © oz

Laatste poging

De Zeeuwse PvdA-kandidaat Joyce Vermue uit Schoondijke deed gisteravond in Heinkenszand een laatste verwoede poging stemmen voor haarzelf te winnen. Ze heeft 16.000 voorkeursstemmen nodig om in de Tweede Kamer verkozen te worden.
© Omroep Zeeland

Zeeuwse Praktijkroute

De Zeeuwse ouderenzorgorganisaties en onderwijsinstellingen hebben een nieuwe praktijkgerichte opleiding voor verpleging en verzorging gepresenteerd. De Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg moet een voorbeeld worden voor de rest van Nederland. Minister Bussemaker van Onderwijs en staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid waren bij de presentatie aanwezig.
© oz

Loverboys

De Zeeuwse Elisabeth is vier jaar lang slachtoffer geweest van loverboys. Het begon op haar dertiende. Nu, op 26-jarige leeftijd, treedt ze met haar verhaal naar buiten en geeft ze voorlichting op scholen.
© Vivian Kramer / Omroep Zeeland Flickr
Het weer
Vanochtend begint wellicht nog met wat lage bewolking maar overdag wordt het vriendelijk lenteweer met zonnige perioden maar ook nog wel enkele wolkenvelden. Prima weer om even naar het stembureau te gaan. De wind is zwak uit het westen en de temperatuur loopt op naar 11 tot lokaal 14 graden.