Zeeuw strijdt om Zilveren Troffel (video)

Zeeuw strijdt om Zilveren Troffel

Juryleden

GOES - Tijdens de wedstrijd worden de studenten niet alleen beoordeeld op de kwaliteit van het metselwerk maar ook op onder andere de motivatie, de kleding en het teamwork. Volgens Olivier Boeder ligt daar ook de moeilijkheid van de wedstrijd: "Je moet echt overal op letten, want de juryleden besteden aandacht aan alles."
NK metselen
NK metselen © OZ
ITEM NK metselen
Goede vakmensen
Volgens organisator Gerard Westenbroek is het NK metselen belangrijk, omdat er vanuit de bouwsector veel vraag is naar goede metselaars. "We komen net terug uit de crisis waardoor alle bouwprojecten weer opleven. Dan zie je ook dat de bedrijven staan te springen om goede vakmensen."

Niet sexy

Westenbroek merkt wel dat de interesse van jongeren voor het vak minder is dan voorheen. Volgens hem komt dit ten dele door nieuwe technieken. "Metselen is niet meer zo sexy, ICT  is interessanter geworden voor jongeren. Door de metselwedstrijden hopen we jongeren weer te enthousiasmeren."
Troffel
Tot en met vrijdag werken de studenten nog aan hun bankje, dan wordt bekend of Olivier Boeder de Zilveren Troffel mee naar huis kan nemen. Zelf durf hij er nog weinig over te zeggen. "Het is toch een wedstrijd met de besten van Nederland, natuurlijk hoop ik dat ik win. Maar het is sowieso een mooie ervaring."