Politie deelt boetes uit in Nieuwdorp

Politiebureau
Politiebureau © OZ

Aanhangwagens

NIEUWDORP - Tijdens de controles aan de Polenweg en de Europaweg-Noord werden ook diverse auto's met aanhangers aan de kant gezet. Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen hoeveel aanhangers gecontroleerd zijn, maar in 60 procent van de gevallen was er iets niet in orde met de trailers. 
Kapotte verlichting
Zo was er in een aantal gevallen sprake van kapotte richtingaanwijzers en slecht werkende remlichten. De politie deelde ook boetes uit aan bestuurders die hun lading op de kar niet goed afgedekt hadden en hun rijbewijs niet konden tonen. 
Snelheid- en  alcoholcontroles
Later op de avond startte de politie met  snelheid- en alcoholcontroles. Op Europaweg-Noord  - waar een maximumsnelheid geldt van 80 kilometer per uur - kregen bestuurders die tot 20 kilometer te hard reden een waarschuwing. Drie andere automobilisten hadden minder geluk: zij reden harder dan 100 kilometer per uur en kregen daarvoor een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was  122 kilometer per uur.
Onder invloed
Bij de twintig bestuurders die een blaastest moesten afnemen, werd  een van hen aangehouden voor het rijden onder invloed.