Oproep nachtbakker: met z'n allen naar het gemeentehuis!

Oproep nachtbakker: met z'n allen naar het gemeentehuis!
Oproep nachtbakker: met z'n allen naar het gemeentehuis! © Omroep Zeeland

Gedoogd

VLISSINGEN - Tullenaar verkoopt al tientallen jaren 's nachts broodjes. Eigenlijk heeft hij daar geen vergunning voor, maar door de gemeente werd het al die jaren min of meer gedoogd. Tot de omwonenden gingen klagen. Niet alleen over nachtelijk lawaai, klanten van de nachtbakker zouden ook auto's hebben bekrast en autospiegels kapot hebben geslagen.

Overlast

Zelf baalde Tullenaar er ook van. Zelfs zo sterk dat hij korte tijd de deuren sloot. Hij heeft klanten die overlast veroorzaakten tot de orde geroepen en vroeg zijn klanten via zijn Facebookpagina om rekening te houden met slapende buren.

Geen vergunning

Voor de gemeente waren de klachten van omwonenden ernstig genoeg om via een brief te laten weten aan Tullenaar dat hij geen vergunning krijgt om 's nachts open te blijven. Ook gaat de gemeente voortaan controleren of Tullenaar zich ook daaraan houdt. 

Bezwaar

De Vlissingse bakker heeft meteen laten weten daartegen bezwaar te gaan maken en is een handtekeningenactie gestart. Maar of de bijna 800 verzamelde handtekeningen het verschil gaan maken moet nog blijken.