Zeeland wordt wakker: verkiezingsuitslag, botsing en de nachtbakker

Zeeland wordt wakker: verkiezingsuitslag, botsing en de nachtbakker
Zeeland wordt wakker: verkiezingsuitslag, botsing en de nachtbakker © OZ
© Omroep Zeeland

Verkiezingsuitslag

OOST-SOUBURG - De VVD is de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen in Zeeland. De PVV is de tweede partij met net iets meer aanhang dan het CDA. De PvdA heeft harde klappen gekregen. Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen. Met uitzondering van Tholen en Reimerswaal is de VVD overal de grootste partij geworden.
Botsing tussen twee auto's bij Nieuw Namen
Botsing tussen twee auto's bij Nieuw Namen © HV Zeeland

Automobilist bekneld

Bij een botsing tussen twee auto's bij Nieuw Namen is één bestuurder bekneld geraakt. De ene auto kwam in een sloot naast de weg tot stilstand, de andere auto eindigde ondersteboven in een weiland. 
Gemeente Vlissingen stadhuis
Gemeente Vlissingen stadhuis © OZ
Onderhoud ZeelandNet
ZeelandNet had afgelopen nacht tussen 00.01 tot 01.01 spoedonderhoud gepland aan televisie, internet en de telefonie en dat zou betekenen dat alles op zwart zou gaan.  Een wat ongelukkig gekozen tijdstip aangezien rond die tijd de eerste verkiezingsuitslagen binnenkwamen. Het bedrijf besloot daarom de werkzaamheden met een uur uit te stellen.
© Omroep Zeeland
De nachtbakker 
In een laatste poging om de nachtbakker in Vlissingen open te houden gaat de Vlissingse bakker Bart Tullenaar vanmiddag naar het gemeentehuis om daar een petitie aan te bieden.
© Jan Adriaanse / Omroep Zeeland Flickr
Foto: Jan Adriaanse, Middelburg

Weer
Het wordt een zonnige lentedag met temperaturen oplopend naar 15 tot 17 graden. Er waait een matige zuidwestenwind. In de loop van de middag neemt de kans op laaghangende bewolking en mist aan zee toe.