Zeeuwse kinderdiabetesstichting gaat nationaal

Zeeuwse kinderdiabetesstichting gaat nationaal
Zeeuwse kinderdiabetesstichting gaat nationaal © Omroep Zeeland
Ode aan omgekomen drummer
Ode aan omgekomen drummer © oz

Suikerlijers

OOST-SOUBURG - In de bioscoop Kinepolis Utrecht wordt dan ook de film Suikerlijers vertoon. De film toont de problemen die pubers met diabetes en hun ouders ondervinden. Stichting Kinderdiabetes brengt kinderen met diabetes in contact met elkaar, verzorgt educatie op onder meer scholen, wisselt ervaringen uit en organiseert tal van activiteiten zoals zomerkampen en dagactiviteiten.

Landelijk

De voorzitter van de stichting, Barry Rademaker, legt in het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker uit waarom ze landelijk gaan. "We zien hoeveel resultaat de stichting in Zeeland heeft geboekt. We willen er nu ook zijn voor de zieke kinderen door het hele land."

Paskal Jakobsen

Over het aansluiten van Paskal Jakobsen bij de stichting is Rademaker blij. "Hij zal jaarlijks bij meerdere activiteiten aanwezig zijn, gaat sponsoren proberen te werven en via social media kan hij zich positief uitlaten over onze stichting."
Barry Rademaker, Stichting Kinderdiabetes
Barry Rademaker, Stichting Kinderdiabetes © Omroep Zeeland
Internet Stichting

Ambassadeur

Paskal Jakobsen wordt ambassadeur van de stichting. "Diabetes type 1 is nog steeds een te onbekende ziekte", legt Jakobsen uit. "Hoe het leven van een patiënt drastisch verandert, na het krijgen van de diagnose, was mij tot voor kort ook onduidelijk. Dat veranderde toen ik in mijn nabije omgeving de impact op patiënt en zijn omgeving heb meegemaakt. Het verspreiden van kennis is daarom van groot belang."

Diabetes

Stichting Kinderdiabetes Zeeland is in september 2010 opgericht, om op deze manier op een bredere wijze kinderen met diabetes, en ouders van deze kinderen, te kunnen faciliteren. Het is een stichting voor kinderen met diabetes, dóór ouders en vóór ouders, in samenwerking met het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis.