1200 zonnepanelen voor centrum Middelburg

Zonnepaneel
Zonnepaneel © Omroep Zeeland
MIDDELBURG - Postcoderoos
Inwoners van de stad kunnen via de zogenoemde postcoderoosregeling in het zonnepark stappen. Dankzij gunstige belastingvoordelen is het mogelijk dat bedrijven en inwoners in en rondom de plek waar een zonnepark staat, investeren in de opwekking van groene stroom. Dat kan alleen als de mensen wonen in een postcodegebied dat direct aansluit op het postcodegebied van het zonnepark. 
Postcoderoos Middelburg
Postcoderoos Middelburg © Omroep Zeeland

Zonnepark

De stroom moet komen uit het zonnepark dat gebouwd wordt aan de Torenweg bij Woonboulevard De Mortiere. Daar worden 55.000 zonnepanelen neergezet. Duizend daarvan worden beschikbaar gesteld voor het centrum van Middelburg. De overige 200 zonnepanelen worden op de gemeenteloods aan de Waldammeweg geplaatst. In opdracht van de gemeente Middelburg is windcoöperatie Zeeuwind op zoek naar deelnemers voor het zonnepark.

Centrumbewoners

Volgens Teus Baars van Zeeuwind wordt vooral gekeken naar inwoners van het centrum van Middelburg. "Het plaatsen van zonnepanelen op daken van monumenten is veelal verboden", legt Baars uit. "Daarnaast zijn de oude, schuine daken in het centrum veelal ongeschikt voor het opwekken van voldoende zonne-energie."
© OZ
Zonnecoöperatie
De toekomstige deelnemers aan het project zullen onderdeel worden van een nog op te richten zonnecoöperatie. Zeeuwind heeft voor de oprichting daarvan gekeken naar de initiatieven van stichting Duurzaam Groede, dat begin dit jaar het eerste particuliere zonnepark van Zeeland bouwde in Schoondijke. 
Informatieavond
Geïnteresseerden worden dinsdagavond 21 maart vanaf 19.30 uur bijgepraat in de ZB in Middelburg. Daar zal onder meer energiebedrijf DELTA zijn om vragen van inwoners te beantwoorden.