Niet één, niet twee, niet drie, maar vier lammetjes geboren in Ouwerkerk (video)

Niet één, niet twee, niet drie, maar vier lammetjes geboren in Ouwerkerk (video)
Niet één, niet twee, niet drie, maar vier lammetjes geboren in Ouwerkerk (video) © Omroep Zeeland
Lammetjes vierling ingestuurd

Bijzonder

OUWERKERK - Volgens dierenarts Frank van de Vijver uit IJzendijke is het voor dit ras, Texelaar, heel bijzonder dat er vier lammetjes tegelijk worden geboren. Wel betwijfelt Van de Vijver of de lammetjes het zullen halen. "Het is een hele kunst om een vierling in leven te houden", zegt hij.
Overlevingskans
Drie van de vier lammetjes zitten aan de fles, omdat de moeder maar aan één kant melk geeft. Toch maakt eigenaar Leen zich geen zorgen om de overlevingskans van de lammetjes. Volgens hem moet het lukken om de vierling in leven te houden met voldoende warmte en water. Bovendien zijn Leen en zijn vrouw Rina bereid om erg ver te gaan voor de pasgeboren lammetjes. "Als het niet goed gaat met een van de lammetjes, nemen we ze in huis", zegt Leen.

Namen
Vrouw Rina geeft alle pasgeboren lammetjes een naam, zo ook de vierling. Dit doet ze samen met haar zoon. Sjors, Shaun, Skipper en Suusje heten ze. De namen haalt Rina overal vandaan. Als ze bijvoorbeeld iets leuks tegenkomt in de krant, schrijft ze die meteen op. De vierling uit elkaar houden is voor haar geen probleem. Alle lammetjes en schapen hebben volgens haar iets unieks waaraan ze te herkennen zijn.
Lammetjes Vierling in Ossenisse
Lammetjes Vierling in Ossenisse © Omroep Zeeland