Het 'oude strandhuis' van BLØF is een stamkroeg in dit carnavalslied

De Bredase ontwerper Stef Goedhart maakte van de single Zoutelande van BLØF een carnavalsnummer. Hij hoorde het lied de afgelopen weken verschillende keren op de radio en in plaats van met zijn gedachte af te dwalen naar Zoutelande zag hij er wel "een mooi hoshitje in".

De Twee Fluitjes - Blij Dat Ik Bier Heb ( Carnaval 2018 )

Kwestie van uren

"Zoals bij wel meer carnavalsnummers, kwam het idee om van Zoutelande een kraker te maken spontaan", vertelt de 36-jarige Goedhart. Hij hoorde het refrein Ik ben blij dat je hier bent en wist toen dat het goed zat. "Ik heb daar Blij Dat Ik Bier Heb van gemaakt."

In enkele uren stond de tekst op papier en werd het nummer opgenomen door feestduo De Twee Fluitjes. Goedhart schreef de tekst, maar gaat zelf het podium niet op. "Ik kan wel zingen, maar dat doe ik liever niet in de carnavalshoek."

Als ghostwriter maakte hij wel de videoclip bij het nummer. "In het verleden heb ik dat vanuit mijn werk weleens vaker gedaan en dat kost vooral veel tijd." Het nummer staat sinds dinsdag op YouTube en is tot nu toe 2.500 keer beluisterd. Binnenkort verschijnt de plaat ook op streamingdienst Spotify.

Zoutelande is een cover van het nummer Frankfurt Oder van de Duitse muzikant Bosse en Anna Loos uit 2011. Ook de vertaling van de tekst is, op enkele aanpassingen na, dicht bij het origineel gebleven.

BLØF - Zoutelande (Official Video) ft. Geike Arnaert

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen Zoutelande Carnaval
Deel dit artikel:

Reageren