Zeeland wordt wakker: Niet uitgezet, depressie en gedenkboom

Zeeland wordt wakker: Niet uitgezet, depressie en gedenkboom
Zeeland wordt wakker: Niet uitgezet, depressie en gedenkboom © oz
Kantoor Thermphos
Kantoor Thermphos © OZ

De wacht aangezegd

OOST-SOUBURG - Het aannemersbedrijf dat de sanering van de zwaar vervuilde fosforfabriek Thermphos voor zijn rekening neemt, is de wacht aangezegd. Opdrachtgever Van Citters Beheer laat in een persbericht weten van plan te zijn de samenwerking met aannemer Decontanimation Services te beëindigen.
© Omroep Zeeland

Ze mogen blijven

Larissa en Narek Soeprigian uit Oud-Vossemeer mogen in Nederland blijven wonen. Vorig jaar dreigde nog een uitzetting naar Armenië, het land waar de twee nog nooit waren geweest.
© Omroep Zeeland

Depressie en burn-out

Statenlid Roland van Tilborg van de SP legt tijdelijk zijn werk neer omdat hij kampt met depressie en een burn-out. Sjaak Rijkse neemt tijdelijk zijn rol als Statenlid over. Door openlijk over zijn problemen naar buiten te reden wil Van Tilborg ze uit de taboesfeer halen.
Martien Hart
Martien Hart © oz

Gedenkboom

Martien Hart is bijna honderd jaar oud. Sinds 2012 krijgen honderdjarigen een eigen gedenkboom. Donderdag ging de boom van Martien Hart de grond in. De bijna-honderdjarige was nog kwiek genoeg om de boom zelf te planten.
© Omroep Zeeland / Adrie de Willigen
foto: Adrie de Willigen

Weer

Vandaag is er vrij veel bewolking, maar af en toe breekt de zon door. De wind is matig, aan zee vrij krachtig, en komt uit het westen. Het wordt maximaal 11 graden. In de loop van vanavond kan het gaan regenen.