Larissa en Narek mogen in Vosmeer blijven (video)

Larissa en Narek mogen in Vosmeer blijven (video)
Larissa en Narek mogen in Vosmeer blijven (video) © Omroep Zeeland
Larissa en Narek mogen blijven
OUD-VOSSEMEER - Fantastisch
Op de website spreekt de school van Larissa, RSG 't Rijks in Bergen op Zoom, over een fantastische uitkomst. De school schrijft: "We bedanken iedereen voor alle inspanningen tijdens en na de actie, en feliciteren de familie van harte!"

Actie

In de zomer van 2016 kreeg de familie Soeprigian te horen dat de kans dat zij het land uitgezet werden groot was. De klasgenoten van Larissa en Narek kwamen vervolgens in actie.
Lees ook: Scholen in actie voor Larissa en Narek

Geboren in Zeeland

Larissa en Narek zijn in Zeeland geboren. Larissa zit op de middelbare school in Bergen op Zoom, haar broertje zit op de basisschool Sint Anthonius in Oud-Vossemeer. Hun vader had al een verblijfsvergunning, maar de rest van het gezin tot nu toe nog niet.

Opluchting

"Dat is ook voor ons een hele opluchting", zegt ook de rector van 't Rijks Leon de Rond. "Onze leerlingen waren erg met haar begaan, dus het zal voor hen ook een enorme emotionele ontlading zijn."
Larissa moet blijven
Larissa moet blijven © Omroep Zeeland

'Larissa mag blijven'

Voor iedereen die het schoolterrein oploopt, wordt het al meteen duidelijk. "We hadden op de ramen de boodschap opgehangen: 'Larissa moet blijven', en nu hebben we die veranderd in 'Larissa mag blijven', dus de leerlingen die het schoolterrein oplopen zien het meteen."

Verontwaardigd

De opluchting overheerst, maar hij is toch ook verontwaardigd. "Het blijft toch vervelend dat het zo lang heeft geduurd, dat die hele familie zo lang in onzekerheid heeft gezeten. Terwijl het voor iedereen eigenlijk zo ontzettend duidelijk was: deze kinderen, die hier zijn geboren, die moeten gewoon hier blijven."